23. mai lanserte Karmøy kommune appen «Tilbakeblikk», en historisk byvandring i Skudeneshavn. «Tilbakeblikk» er laget med Forum og tar i bruk Utviklernes nyskapende formidlingsteknologi til en utendørs byvandring med film-teater.

Målet med appen «Tilbakeblikk» er å levendegjøre historien i Gamle Skudeneshavn, og å tilby et helårig formidlingsprodukt uavhengig av åpningstider og personell. Å gjøre en historisk periode nærværende og vise byens gater og historie på en ny måte. Ved bruk av besøkendes egen mobil kan kommunen formidle både det synlige og levendegjøre det usynlige. Det vil gi publikum et glimt av det sosiale, kulturelle og arkitektoniske som har sitt utspring i byens hus og byens mennesker.

– Jeg synes det er et kjempeflott tiltak og det er en prioritering fra Karmøy kommune om å bli en heldigitalisert kommune. Målsettingen er at vi skal klare det innen 2020, så det er et godt skritt i den retningen, sier ordfører Jarle Nilsen.

– For det første så var den enkel og grei å laste ned. Det setter jeg pris på som ikke er så voldsom på disse digitale tingene. Den er lett å finne utav og den er både på norsk og engelsk, så den passer for de aller fleste av oss, sier Nilsen videre.

Appen består av filmer som er laget i samarbeid mellom Absurd film, Elsa Aanensen og Nina Sele (manus og regi), Karmøy kommune (prosjektledelse ved kommuneantikvar Ane Steingildra Alvestad og reiselivsrådgiver Camilla Vandvik) og Utviklerne AS (apputvikling). Gjennom 11 filmer møter du skikkelser fra storhetstiden som viser deg byen slik de kjenner den. Start er ved statuen av tidligere ordfører Wikre og siste punkt er oppe på utsikten på Havnafjellet. Filmene er gps-styrt slik at innholdet stemmer overens med omgivelsene for å skape en illusjon av at historien utspiller seg fremfor gjesten. 

Ambisjonen er at «Tilbakeblikk» skal videreutvikles slik at historien kan levendegjøres også andre steder i kommunen.

– Vi er jo spente på hvordan den bli opplevd og mottatt av folk. Vi håper det blir kjekt og at vi får mulighet til å videreutvikle konseptet til andre steder i Karmøy, forteller Alvestad.

Last ned «Tilbakeblikk» her.

Les også omtale av lanseringen i Karmøynytt og Skudenesnytt eller hør radiosending om prosjektet på Radio102.

About the author

Jens er daglig leder og seniorutvikler i Utviklerne med over 20 års erfaring fra en rekke bransjer og industrier.

comments powered by Disqus