Skip to the content

Hardanger Fartøyvernsenter

Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund er en avdeling i Hardanger og Voss museum. På Fartøyvernsenteret restaureres og vedlikeholdes gamle trebåter og skip med autentiske håndverksmetoder, og historien til de gamle skipene og informasjonen om hvordan arbeidet pågår formidles til publikum gjennom fascinerende videofilmer og tekst.

Museum Stavanger

Museum Stavanger ( MUST) er en unik kombinasjon av museer. MUST er det eneste museet i Norge som dekker så varierte fagområder som natur-, kultur - og kunsthistorie, samt sjøfart og industri. Museet legger vekt på tverrfaglig samarbeid og nyskapende formidling. Flere av museets formidlingsprosjekter har vunnet nasjonale priser.

Gudbrandsdalsmusea

Gudbrandsdalsmusea er regionmuseum for Gudbrandsdalen med desentralisert struktur og mange avdelingar knytt til ulike tema. Avdelingane har fokus på ulike tema og det er mellom anna spesialutstillingar om jordbruk, bergverk, jakt og fangst, den siste verdskrigen, bruk av fjellet, samt utstillngar knytt til dei unike stavkyrkjene. Kvart år vil det også vera fokus på ulike tema gjennom vekslande tematiske sesongutstillingar.

Arkeologisk museum UiS

På Arkeologisk museum, Universitetet i Stavanger, møtes fortid og nåtid gjennom utstillinger, opplevelser, foredrag og publikasjoner. Museets utstillinger og andre aktiviteter gir kunnskap og forståelse for forhistoriens mennesker og samspillet mellom mennesket og naturen.

 

Søgne gamle prestegård

Søgne Gamle Prestegård ønsker å være et møtested, og reisemål hele året, hvor arrangement, kunstutstillinger og naturopplevelse blir deler av en helhetsopplevelse. Bygningsmassen er velegnet til kurs, konferanser og selskap. Omgivelsene er lune og samtidig åpne og varierte. I hagen står det en byste av Bjørnstjerne Bjørnson, og flere kunstverk er plassert i området. Søgne Gamle Prestegård er et flott utgangspunkt for turer rundt Tjomsevannet eller til Bygdeborgen.

Karmøy kommune

Kom og opplev Karmøy – med knauser og skjær ut mot havet i vest. Med lange, silkemyke sandstrender og evig rullende dønninger inn mot land. Ekte kystkultur, dramatisk storhav, sprellende fersk fisk og spennende historie – det er Karmøy i dag.

Lengst sør på øya finner du Gamle Skudeneshavn – en ekte og levende seilskuteby fra 1800-tallet. Ta turen gjennom Søragadå. Her kan du oppleve empirestilen og nyte den sjarmerende bebyggelsen. Gamle Skudeneshavn er en av de best bevarte småbyene vi har i Norge. Her kan du være med på en spesiell byvandring med teatervri!